Keresés
Mi jön még?
  • Death Note 
  • Nyan Koi! 
  • Hellboy 2 - Az Aranyhadsereg 
  • Stargate Universe
  • Slayers Evolution-R
  • Rosen Maiden
  • Chocolate Underground
  • Chuck
  • Így jártam anyátokkal
  • Star Wars - A klónok háborúja

PostHeaderIcon Filmek

PostHeaderIcon Hellboy 2 - Az aranyhadsereg

 

És ahogy ígértem itt a Kritika a Hellboy második részéről mely az Aranyhadsereg alcímet kapta. Előtudás ehhez sem kell hasonlóan az előző részhez simán megállja a lábát egymagában is. Sőt aki az előzőt nem látta még talán élvezni is tudja az új szinkront, a többieknek eltart egy ideig megszokni.

A történet ismét nem egy világmegrengető sztori, ősi mítikus fajokkal meg emberekkel, akik háborúznak aztán az elfek kapnak egy fasza legyőzhetetlen sereget, végül nem tudják nézni a pusztítást és leállítják őket egy időre. Aztán a jelenben meg az elf király fia ismét működésbe akarja hozni őket, amit persze pokolfajzat és csapata meghiúsít. Ja meg van benne egy rejtélyes piac, egy szerelmi szál, meg még Hellboy magánélete is szerepet kap a filmben. Egyszerű és sajnos unalmas is. Az aranyhadseregnek is sokkal nagyobb a füstje mint a lángja, hiába vannak sokan, meg legendásak meg minden a végén attól még tök könnyen elbánnak velük és ez sajnos súlytalanná teszi az egészet. Azt meg már az első percektől lehet tudni, hogy (spoiler) Hellboy fogja megkérdőjelezni az elf fazon hatalmát a sereg felett. (spoiler vége) Becsületükre legyen mondva a történelmi részt hamar és gyorsan lerendezik az elején, talán már a készítők is tudták, hogy nem tudnak vele mit kezdeni.

 


A változások az első részhez képest (már persze leszámítva a sajnálatos szinkron cserét), hogy Myers nem szerepel, mert állítólag az Antarktiszra helyeztette Pokolfajzat, és hogy Tom Manning (Jeffrey Tambor) több szerepet kapott. Ez a rendező legjobb döntése volt véleményem szerint. Az a fazon földob minden jelenetet amiben szerepel, meglátszik az Arrested Development-es múlt. Főleg amikor a tiszteletről beszél az elején, majd megzsarolja Hellboyt. Továbbá a csapat kapott egy német nemzetiségű por állagú vezetőt, akinek a speckó öltözékét az előző részben elhalálozott doktor készítette, és aki bármilyen szerkezet felett át tudja venni a hatalmat amibe belebújik. Bevallom szereplők terén abszolút felülmúlja az első részt, még ha másban nem is.


Ha már szereplők... Hellboy semmit se változott, ugyanolyan cool mint az első részben. Különösen jó az a jelenet amikor együtt részegednek le Abe-el. Egyszerűen ezt a szerepet Ron Perlmanra szabták és kész. Más nem tudná ilyen jól eljátszani, még ha a smink sokat is ad hozzá. Liz unalmas, pont mint az első részben, visszaolvasva akkor annyit írtam csak hozzá hogy nem sokat tudunk meg a régebbi, csapatban eltöltött idejéről. Na most viszont már úgy gondolom az bőven elég volt, itt még annyit se tudtak kezdeni vele mint ott, persze bedobták a gyerek témát, de könyörgöm attól még marhára nem érdekel senkit és még nem is annyira eyecandy, hogy ellenpontozza a szereplését. Abe ellenben itt már szerelmes lett, meg úgy tett is valamit a filmhez, van motivációja nem csak van. A homok fazon szövegei szintén jók, a két elf meg elmegy. Kellett valami gonosz a filmbe, és valszeg az írók is csak felcsapták valahol a képregényt és akinél kinyílt, azt rakták be.


A látvány továbbra is zseniális, mintha megemelték volna kicsit a költségvetést az első részhez képest. A CGI továbbra is nagyon ott van, remekül megalkották ezt a fantasy szerű világot. Szinte él, és lélegzik. Megnövelték a furcsa lények számát is az első részhez képest. Akkor talán 4 vagy 5 volt összesen? Most már százával voltak, példul a piaci jelenetnél is. És ami a legmeglepőbb, hogy ezek nagy része maszk, nem pedig számítógépes animáció. Hihetetlenül jól sikerültek, pacsi az alkotóknak.


Nah a végszó... Az eleje jobb mint az első résznek de a történet súlytalan, és úgy egészébe alulmarad a film az előző részhez képest. Szórakoztató ez is, az igaz, épp ezért nem akarom le pontozni a pár hibája miatt. Olyan 6 vagy 7 a 10ből. Kíváncsian várom lesz-e 3. rész ha Guillermo Del Toro befejezi a Hobbit forgatását.

Módosítás: (2010. január 26. kedd, 20:14)

 

PostHeaderIcon Hellboy - Pokolfajzat

 

Pár napja, kedvem támadt egy jó kis képregényes popcorn moviehoz, gondoltam megnézem a Hellboyt. Nem bántam meg. A képregényt nem ismertem szóval abszolút 0 előtudással ültem le a filmhez, de ez szerencsére nem volt akadály a film maradéktalan élvezetéhez. Az alapsztori röviden annyi, hogy a 2. VH idején Hitler utasítja Rasputint, hogy nyisson egy kaput a pokolba, és az ott lévő lényeket szabadítsa rá a 3. birodalom ellenségeire. Szerencsére pár derék amerikai katona és egy civil megakadályozza, de már túl későn, valaki átjutott. Hellboy. Trevor Broom professzor befogadja a kis Hellboyt (tök aranyos volt gyerekként:D), és felneveli. Később (immár a jelenben) a Paranormális Kutató és Hivatalnak dolgozik ,hogy elkapják a többi nem e világi lényeket, igazi Man In Black szerű titkos öltönyös napszemüveges intézet a javából. Az első rész alapkonfliktusa a visszatérő Rasputin akinek persze van egy világmegváltó terve ahogy az lenni szokott, és persze főhőseink ezt akarják megakadályozni.A történetről nem érdemes többet elmondani, nem túl csavaros, és igazából egyszerű mint a bot de ez nem is baj. A történetet kompenzálja a zseniális látványvilág, a remek akció jelenetek és a profi színészek. Az egész filmen érezni, hogy a rendező Guillermo Del Toro mennyire odavan a képregényért és, hogy örömmel dolgozott a filmen, ez onnan is látszik, hogy rengeteg apró poént helyezett el benne (példul az elején a Hellboy képregény). A látványt már említettem de most kicsit hosszabban is kifejtem. A film nézése közben nekem leginkább a Riddick A sötétség krónikája ugrott be, kottára ugyanaz, színes szagos meg minden ahogy kell. Mindenhol agyon van effektezve, de nem azt érzi közben az ember hogy ez már sok, hanem hogy ez mennyire cool. Annyira mindent a látványnak szenteltek hogy Liz meggyulladása is épp mindig olyan színű amilyennek a környező színvilág megköveteli. Mint mondtam nem ismerem a képregényt de el tudom képzelni, hogy ott is ez van. Akció terén szintén nem maradt alul a film, Hellboy körül gyakorlatilag minden elpusztul egy-egy komolyabb találkozás közben. Igaz a bunyó nagy része  a szinte csak az elpusztíthatatlan Sammael és Hellboy között van, de ez nem válik unalmassá egy percre sem.

Színészek terén Ron Perlman Hellboy alakítása külön dicséretet érdemel. Ezt a fazont erre a szerepre találták ki, nagyon illik hozzá. Elképesztően laza és rohadt nagy szövegei vannak. És ami még fontos, hogy a színészi játék több tonnányi smink és maszk alatt is tökéletesen kivehető. Akit még ki lehet emelni a színészek közül az Jeffrey Tambor, öröm volt látni az Ítélet család után másban is. Rengeteget javít minden jeleneten amelyikben feltűnik. És végre feltette azt a kérdést ami már az én fejemben is motoszkált... Mér van az hogy az összes idegenekről, fura lényekről készült kép homályos? A HD kamerák idejében ez már tényleg nagyon fura. A többiek hozták a kötelezőt, semmi extra, leszámítva a Rasputint alakító Karel Roden. Komolyan emberek ez nagyon gáz, jó a többi gonosz se egy hú de nagy alakítás de az övé kritikán aluli. Nem tudom eldönteni, hogy tényleg ennyire cikire írták meg vagy ő ilyen rossz színész.A végére még pár negatívum ami eszembe jutott. A film 2 órás mégis rengeteg dolgot kihagytak belőle vagy csak szarul vágták. Ilyen dolog az újon Myers beilleszkedése is, az egyik pillanatban még a megszeppent újonc a másikban meg már mintha évek óta ott dolgozna. Vagy amikor a végén sikerül nagy nehezen kiszabadítania az egyik kezét a bilincsből, lerúgja a nőt, a következő vágásnál meg már ott áll bombával a vállán. Hogy szabadította ki a másik kezét? Kulcsal? De hogyan amikor a lábával alig érte el a nőt, akinek gondolom nem a tenyerében volt, szóval a lábával kellett valahogy a kulcsot leakasztani az övről (vagy ahol volt) és kiszabadítania a másik kezét. És ez az alatt az 1-2 másodperc alatt lehetetlen ameddig nem mutatták. Lehetett volna még több a magát agyonoperált fószerról is, ő legalább érdekes volt. Vagy Lizről aki korábban szintén a csapatban dolgozott, de erről semmit nem tudunk meg csak annyit hogy ott dolgozott.


Összességében nekem tetszett a film, kellenek az ilyen szokványos popcorn moviek. Van ennél jobb képregény film (Vasember, Batman) de ezt akkor is megéri megnézni. Pontszámra 7,5/10 mert voltak benne hibák amiket már mondtam is, de attól még jó film...
UI: Nemsokára jön a 2. rész kritikája is.

Módosítás: (2010. január 20. szerda, 21:34)

 

PostHeaderIcon 2009-es Karácsonyi film ajánló 2.rész

Még mindig tart ez a karácsonyi TV borzalom úgyhogy aki nem tud mondjuk Comedy Centralt vagy AXN-t nézni akkont továbbra is tudok karácsonyi (ámde ehhez képest mégis minőségi!) filmeket ajánlani. Akinek nem jött be az előző film ajánlat, az most örülhet ugyanis a mostani kissé hagyományosabb lesz. Lesz benne mikulás, rengeteg karácsonyi ének, romantika, mindezt olyan ismert színészekkel mint Billy Bob Thornton, Bill Nighy vagy Lauren Graham! A mostani ajánlatom stáblistáján több az ismert név mint amennyi dísz van egy karácsonyfán. Ugye mennyivel jobban hangzik mint megint megnézni a Macaulay Culkin összest a Reszkessetek betörőktől kezdve a Richie Richig? Naugye...


Kezdetnek, hogy maradjunk a hagyományos karácsonyi alakoknál jöjjön a Mikulás, másnéven Santaclaus, vagy Télapó. Kedves aranyos szakállas bácsi, aki minden évben egyszer betör a házakba, hogy aztán felzabálja az ott talált ételt miközben hagy valami gagyi műanyag vackot a gyereknek. Nah ennek a filmnek a főszereplője is valami hasonló, ő is télapó igaz a taplóbbik fajtából. Ő is évente egyszer betör ahová csak lehet piros maskarájában és álszakállával, de nem hagy ott semmit csak visz. Ő Willie (Billy Bob Thornton) egy lecsúszott kistílű kasszafúró, aki mindenkit megcsinál akit csak tud. Hű segítője Marcus, aki manónak van öltözve. Elhatározzák, hogy idén még egyszer utoljára megcsinálják a nagy trükküket és kirabolnak egy áruházat. Ehhez persze be kell épülni, és ím erre jó a télapó öltözék. Persze ez sem úgy fog menni ahogy kéne, és erről szól eme másfél órás amerikai vígjáték. Willie összejön élete párjával (hehe romantika az lesz, de nem a nyálasabbik fajtából) a könnyűvérű Sue-val (akit a Gilmore Girls-ből is ismert Lauren Graham alakít), beköltözik egy tök ismeretlen gyerekhez és öreg nagymamájához. Nah nem szaporítom tovább a szót, a Tapló Télapó egy kellemes meglepetés volt amikor annó megnéztem, sokkal rosszabbra számítottam, így viszont örömmel adok rá 7 pontot a 10ből.


Második ajánlatom viszont már tényleg hagyományos lesz becsszó! A címe Igazából szerelem. Ne ne, ne meneküljetek. Tudom, hogy aminek a címében benne van a szerelem szó, és a műfaji megnevezése romantikus komédia az már önkéntelenül is öklendezésre ingerel egyeseket de ez a film jó. Tényleg. Jó tudom szerepel benne Hugh Grant is meg Colin Firth-t és ez megint nem jó ómen (ennél már csak az lenne rosszabb ha családi film lenne a műfaj, de addig már tényleg nem süllyedek én se). De tekintsünk el mindenféle előítélettől, és jól fogunk szórakozni. Ez a film működik, annyira, hogy gyakorlatilag végigvigyorgod az egészet annyira feelgood. Megjegyzendő, hogy ennek a rendezője volt, aki idén összehozta a Rockhajót (Boat that Rocked), szal ha valami akkor ez sejteti mennyire feelgood. A történetet inkább nem mondom el mert az hosszú lenne nagyon... Rengeteg szálon fut a cselekmény, csak példaképp van benne egy elnök, egy kifutott rocker, aki egy nyálas karácsonyi popszámmal akar befutni ismét, egy átlagember stb stb stb.
Aki még így is kételkedik abban hogy jó-e a film annak bevetem a szuperfegyvert. Ugyanis az Igazából szerelemnek köszönhetjük mindenidők legjobb karácsonyi számát (zeneileg amúgyis erős film de ez...) a Christmas is all around-ot Bill Nighy-tól, YEAH!!

Link: http://www.youtube.com/watch?v=9_JRyhJiXQ8
Jah értékelés 8/10 mert megérdemli!Végül a két film stáblistája, hogy bebizonyítsam nem hazudtam amikor az ismert színészekről dumáltam:

Tapló Télapó:

Billy Bob Thornton (Willie)
Tony Cox (Marcus)
Brett Kelly (Kölyök)
Bernie Mac (Gin)
Lauren Graham (Sue)
Lauren Tom (Lois)
John Ritter (Bob Chipeska)
Tom McGowan (Harrison)
Octavia Spencer (Opal)

Igazából szerelem (Love Actually):


Hugh Grant (Miniszterelnök)
Colin Firth (Jamie)
Laura Linney (Sarah)
Liam Neeson (Daniel)
Alan Rickman (Harry)
Bill Nighy (Billy Mack)
Emma Thompson (Karen)
Martine McCutcheon (Natalie)
Keira Knightley (Juliet)
Andrew Lincoln (Mark)
Kris Marshall (Colin)
Billy Bob Thornton (Amerika elnöke)

 

Módosítás: (2009. december 25. péntek, 19:10)

 

PostHeaderIcon 2009-es Karácsonyi film ajánló 1.rész

Eljött a karácsony... Meglepett? Neeem dehogy, hisz minden évben eljön ez az időszak amikor a házakat feldíszítik mindenféle giccses cuccal, előkerülnek azok akik szerint a karácsony már csak a pénzről szól, a TV-k is előszedik a létező leggagyibb karácsonyhoz köthető családi filmjeiket. Rutinos filmnézők ilyenkor messze elkerülik a kereskedelmi adókat, és előkeresik a karácsonyra betárazott DVDket. De van akik nem, vannak akik ilyenkor bíznak abban hogy maj' csak lesz valami jó is abban a Tvben (Hoppá idén még Bunyó Karácsonyig sincs? nemááá... borzalom, ez így tűrhetetlen!). Hát nem, sosem volt, sosem lesz. Nekik készült ez a kis válogatás, ahol összegyűjtöttem pár általam kedvelt karácsonyi filmet, hátha ez segít valamennyit a karácsonyi punnyadás közepette.

Kezdetnek itt van a karácsonyi filmek non-plus ultrája! A legjobb christmas movie ever! Igazi klasszikus! A (dobpergés) Die Hard!!
Van még aki nem látta? John McLane izzadt véres ingel egyedül legyilkol egy egész terrorista szervezetet, hogy megmentse a fogvatartott feleségét. És mindezt karácsonykor, hangulatos mi? Nem csak a legjobb akciófilm a Die Hard, hanem a legjobb karácsonyi film is. 2 órányi tömény klasszikus akció. Semmi enyelgés, semmi gagyi love. Csak lövöldözés, és fasza szövegek. Ez az amit egy filmtől elvárok, nem is értem mért raknak be minden szar filmbe szerelmi szálat? Ez a film megmutatta hogy anélkül is lehet marhajó filmet csinálni. A tökéletes film receptje: legyen egy macsó főhős, (John McLane szerepében Bruce' Yippee-ki-yay-motherfucker'Willis, és igen itt még volt haja!! és olyan laza ahogy cigizik és áááá király) akinek még azt is elhisszük hogy egy locsolócsövön leugrik a Nakatomi Pláza tetejéről és megússza egy karcolás nélkül, miközben rádión keresztül hecceli a csúnya  bácsikat. Legyen egy zseniális gonosz Hans Gruber (Alan Rickman), igazi öltönyös, elegáns gonosz zseni (komolyan van olyan fasza, mint Vader!). És legyen rengeteg lövöldözés. Ez kell a népnek, adjatok neki! Számomra simán 9/10. Most komolyan amikor a végén megszólal a Let it snow, ki nem érzékenyül el a karácsony csodájától?


Listám második ajánlata mi is lehetne más mint a Die Hard 2? Kedvenc zsarunk megint karácsonykor van rossz időben, rossz helyen. Ez van ilyen az ő szerencséje. A mienk meg az hogy nem áltak meg az első rész után és elkészítették ezt és az ezután következő 2 részt. A filmtörténelem legcoolabb zsaruja még mindig cool. És még mindig vannak olyanok akik nem tudják kibe nem szabad belekötni... Ez a rész egy kicsit gyengébb mint az első (hogy aztán a 3. résszel eléjre a 10/10et a széria...), mondjuk 8/10. Sokat ront az élményen hogy a szinkron néha nem pontos, ez sok régi filmnél előfordul, hogy amikor nem kéne akkor beszélnek amikor meg kéne akkor nem. És a rész főgonosza se akkora királyság mint Alan Rickman volt annó. De valamiben viszont jobb mint az első rész. Több a külső jelenet, ami sokat ad a karácsonyi hangulathoz, esik a hó, mindenhol van vagy 1 méter vastag hótakaró. Az ember szinte leülne a családjával hogy közösen nézzék meg, annyira hangulatos! És a végén...


Oh the weather outside is frightful
But the fire is so delightful
And since we've no place to go
Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!

It doesn't show signs of stopping
And I've bought some corn for popping
The lights are turned way down low
Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!

When we finally kiss good night
How I'll hate going out in the storm!
But if you'll really hold me tight
All the way home I'll be warm

The fire is slowly dying
And, my dear, we're still goodbying
But as long as you love me so
Let It Snow! Let It Snow! Let It Snow!

Módosítás: (2009. december 24. csütörtök, 15:17)

 

PostHeaderIcon Avatar

 


Nos, látvány, akció, tökéletes zenei aláfestés, és ismét látvány! Ez a négy dolog amit feltudok sorolni először is a filmről. James Cameron új filmje remek lett. Jól tette, hogy megvárta, míg a filmipar képes lesz visszaadni azt, amit ő elképzelt.


SPOILER!!A történet érdekes, bár azért kissé sablonos. Ne értsetek félre, az eleje remekül kezdődik, idegen bolygó, idegen faj, az emberek kiakarják lakoltatni őket, vagy kiírtani. Szimpatikus a lehetőségesek, a lényeg, hogy övék minden. Ezért kapcsolatot próbálnak velük teremteni, hogy békésen oldják meg a problémákat. A főhősünknek sikerül bekerülni, majd később teljesen be is illeszkedik, de kénytelen az emberek ellenfordulni, hisz azok már előre eldöntötték, hogy mészárszék lesz a végén. Na, kb. innentől vált sablonossá a történet, mert már sejteni lehetett a végét. Na, de mint fentebb írtam ne értsetek félre. A sablonokat is újra fellehet használni, csak tudni kell tálalni.  :D

A világ amit elénk tárnak több, mint bámulatos. Na szóval, a CGI bámulatos, szinte teljesen valósághűen alkották meg mind a környezetet, mind az élőlényeket. Tekintve, hogy a film nagyrészében egy idegen fajt követtünk nyomon, csúnya is lett volna, ha valami B kategóriás CGIt kellet volna bámulni. És persze a CGIt nem sajnálnálták az izgalmas csata jelenetekben sem, így csak tátodtam a számat, amikor néztem a moziba.

A karaktereket remekül megalkották, és a karakter csoportok közti párharc is tetszett. Hisz erre a bolygóra azért jöttek az emberek, hogy pénzhez jussanak. Így ugyebár a nagyfőnök csak a pénzre vágyott, és két eshetőség közül választhatott katonák vagy tudósok. Szóval már a film elején tudni lehetett, hogy itt szép nagy csihipuhi lesz. :D De igazából a CGI karakterek, amik remekül sikerültek. A Nav'i fajt remekül megalkották, mivel a film nagyrésze róluk szól, szinte teljes mégrtékben valósak. Maga az arcmimikájuk, a mozgásuk, mind mind tökéletes lett. Számomra ez volt a leglenyűgözőbb az egész filmben.És még itt a zene is, erre se tudok igazából rosszat írni. Remekül megkomponálták a háttérzenéket, ezért jól bele illedtek a jelenetekbe.

Összegzés képpen, ez a film remek lett. Én nekem végig tetszett, de tény és való a sztori kissé sablonos volt, még egy kósza ásításom is volt, szóval ezt isteni jelnek vettem, és ezért tőlem kap egy 9/10-et. :D A látvány mindent vitt, nem voltak benne WTFek, érdekes volt jó volt, várom a DVD kiadást. :D

 

Módosítás: (2009. december 23. szerda, 23:28)

 
További cikkeink...